Последвай ни във
Търсене

Играй и рисувай!

Играй и рисувай!
Играй и рисувай!

Вдъхнови се от първобитното изкуство и рисувай като праисторически художник. Кое е любимото ти животно? Нарисувай го!

Забавна игра,посветена на историята на изкуството

Art Kid Box ви представя забавна игра, чрез която ще имате възможност да нарисувате произведение, вдъхновено от праисторическото изкуство. Да навлезем дълбоко в пещерите, въоръжени с пастели и много фантазия! Не сте сами – вземете и приятели. Ще бъде весело!

Също като вас, деца, първобитните художници не са обичали да работят сами, а са рисували в колективи. Всеки от тях е рисувал определени части от художествените композиции върху стените или таваните на пещерите. В резултат на индивидуалния почерк на всеки художник са се формирали цели галерии с разнообразни образи на причудливи животни, хора и символи.

Деца

Запознайте се с историята на изкуството по забавен начин. Рисуването в пещерите е било колективен труд. Съберете приятели у дома и създайте художествено произведение, автори на което ще сте всички вие. Материалите, които ще са ви необходими, са меки пастели, кафява опаковъчна хартия, фиксиращ спрей и зарове. Можете да използвате и маслени пастели или цветни моливи върху обикновена хартия.

Родители

Всичко, което трябва да направите, е да представите на децата си работния лист и да прочетете условията на играта. Разгледайте визуализацията и осигурете необходимите творчески материали. Вашите деца ще харесат този проект!

Как се играе?

Играта се играе със зарове. Децата хвърлят заровете и рисуват съответната част от пещерната композиция в зависимост от цифрата, която се е паднала. Зарчето определя и цветовата комбинация, която трябва да използват. Децата имат право на избор. Според получената цифра те могат да избират коя фигура да нарисуват. На всяка цифра съответстват 3 фигури на различни животни и една човешка фигура. Участниците не могат да рисуват една и съща фигура два пъти. Този, на когото се е паднала цифрата 6, има право да хвърли зара отново и да нарисува последователно две различни изображения. Играта печели участникът, който е нарисувал най-голям брой фигури.

Подобни публикации